"our little life is rounded with a sleep''

Actionfields & Stephanie De Smet

Stephanie De Smet °1989

Fotografie is Stephanie's joie de vivre, een reden om uit bed te komen. De relatie met de camera is irrationeel, het zijn emoties en indrukken die de lens sturen, niets is berekend. Spontaan, geleid door verwondering en het toeval legt ze de dingen om zich he...
en vast, alsof ze lokaas zijn. Stephanie laat zo weinig mogelijk tussen haar en haar beeld komen. Ze werkt heel puur met analoge film, een bewuste keuze. Het resultaat is authentiek, maar nooit 'echt'. Schoonheid 'pur sang' zegt haar niets, haar beelden treffen je vaak als bevreemdend, aangenaam en onaangenaam tegelijk. Elk beeld maakt deel uit van een geheel, van eenzelfde reeks, Als met een doos gekleurde blokken, zijn ze voor de kijker onvertelde delen van een verhaal die hij/zij zelf mag maken.
http://stephanie-desmet.tumblr.com/

Actionfields // platform voor actuele kunst.

Op eigenzinnige wijze richt Actionfields zich op het ondersteunen en presenteren van jonge kunstenaars. Geen klassieke ‘white cube’ galerie met een winkel om op te passen, maar een dynamische platform die op wisselende locaties projecten en exposities realiseert.

Actionfields wil een veld, een stem kunnen geven aan kunstenaars met een alternatieve visie.
www.actionfields.be

 Waar: De Coöperatieve
In de galerie op nummer 12 in de Witte Nonnenstraat in Hasselt zetten we over de periode van 1 jaar (van 7 maart 2014 tot 1 maart 2015) een tentoonstellingsreeks op rond beeldende kunst, design en mode. Dit project loopt in samenwerking met kunstenaars, curatoren, kunstrecensenten, galerijen en culturele organisaties.

Er worden 50 tentoonstellingen gepland met werk van telkens 1 kunstenaar. Voor iedere tentoonstelling is een (andere) curator verantwoordelijk.

De tentoonstellingen lopen van vrijdag
(18-22u:vernissage)
zaterdag (14-18u) en zondag (14-17u:finissage).